Jaarvergadering van de Vereniging Contact Barchem

Vanavond was Anja Rouwenhorst bij de jaarvergadering van Vereniging Contact Barchem. We zijn vooral benieuwd wat de inwoners bezighoudt en waar kunnen we als politiek iets betekenen.
De sociale cohesie in Barchem is groot, de inwoners voelen zich betrokken en zijn bereid de schouders ergens onder te zetten. Toch zijn er belangrijke punten die de inwoners graag anders zien. Zo is er het gemis van een supermarkt, heeft Barchem geen café of restaurant meer, de jongeren die wegtrekken omdat de woningen te duur zijn en er zijn te weinig starterswoningen. Een ander belangrijk punt wat genoemd werd, is dat natuur en economie in balans moeten zijn.
Om de woningbouw in Barchem enigszins vlot te trekken is er een initiatief voor een CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap). Bij een CPO ontwikkelt een groep burgers samen hun woningen, of in sommige gevallen een eigen woonwijk. Bij het initiatief in Barchem gaat niet om woningen voor alleen jongeren. Het is voor een bredere doelgroep. We zijn benieuwd naar het vervolg.