Initiatieftafel Poortgebouw Eefde

Gisteravond stond op uitnodiging van Arjan te Wierik de initiatieftafel in het Poortgebouw in Eefde.
 
Het Poortgebouw is een restant van de Detmerkazerne in Eefde. De gemeente Lochem is eigenaar van dit cultuurhistorisch gebouw. De verschillende locaties hebben een vaste huurder en er zijn verenigingen/groepen die eens per week hun oefenavond/bijeenkomst in één van de ruimtes houden. Het Werkatelier en de Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum Detmerkazerne vinden hier al jaren onderdak.
 
Arjan te Wierik wil graag met zijn bedrijf ImPower Social Impact Company het beheer en de exploitatie van het Poortgebouw definitief overnemen. Hij is benieuwd of zijn plan voor maatschappelijk ondernemen aansluit bij de doelstelling van de gemeente Lochem.
 
De initiatiettafel is een mooie gelegenheid om op een informele manier kennis te maken met het gebouw, de initiatiefnemer, de gebruikers en de visie voor het bedrijfsplan. Namens GemeenteBelangen waren Arjan en Coby aanwezig. We hebben een goede indruk gekregen, waarbij we hebben meegeven dat een samenwerking of verbinding met Het Hart in Eefde een belangrijk onderdeel zou moeten zijn.
 
Zoals bekend wil Het Hart een doorstart maken met uitsluitend vrijwilligers. Dat is spannend. Wij denken dat het beter is dat er een beheerder komt voor beide locaties samen. Dit wordt door Arjan te Wierik onderstreept.
Aan het eind van de bijeenkomst zette Arjan te Wierik zijn handtekening op de initiatieftafel en we zien het vervolg met belangstelling tegemoet.
Heb jij een bepaalde plek die een belangrijke rol speelt bij een maatschappelijk initiatief, dan kun je de raad uitnodigen voor een bezoek op locatie. We komen graag bij met de ‘initiatieftafel’ bij je langs en gaan ter plekke met jou en andere betrokkenen in gesprek over het initiatief.