Robert Bosch zal worden voorgedragen als nieuwe wethouder Lochem

Robert Bosch (28) uit Twello zal worden voorgedragen als nieuwe wethouder van de gemeente Lochem. Hij volgt Bert Groot Wesseldijk op per 1 april 2021. Robert Bosch zal in ieder geval het jaar tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 overbruggen.

Gemeentebelangen Voorst
Robert Bosch is nu drie jaar fractievoorzitter van Gemeentebelangen in de gemeente Voorst. Hij trad daar in 2014 aan als raadslid. Zijn partij werd bij de laatste verkiezingen van 2018 de grootste politieke partij in de gemeente Voorst.

Ervaring als raadslid
Robert heeft zijn hbo-opleiding bestuurskunde afgerond en is bijna klaar met zijn Master bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Zijn kennis van het openbaar bestuur is dus actueel en op orde. Tijdens zijn studie heeft hij ambtelijke functies ingevuld bij de gemeentelijke organisatie. Zoals bij de griffie en als onderzoeker. Bovendien heeft hij intussen 7 jaar politieke ervaring opgedaan.

Portefeuille
Robert Bosch heeft als raadslid in Voorst in zijn portefeuille: sport, jeugd, bestuurlijke vernieuwing, ruimtelijke ordening, infrastructuur, verkeer, financiën, riolering en subsidiebeleid. Hij maakt zich vooral sterk voor lokale belangen en voor jongeren. In Lochem zal hij in principe de portefeuille financiën, ruimte, wonen en sport van Bert Groot Wesseldijk overnemen.

Marja Eggink, onze fractievoorzitter  “Wij denken in Robert een jong, ambitieus, leergierig, gedreven en politiek bewuste bestuurder te hebben gevonden. Met gevoel voor humor waar het kan en serieus als het nodig is. In de regio staat hij bekend om zijn gedrevenheid en de kunst om iedereen om zich heen scherp te houden.”

Wie is Robert Bosch?
Robert Bosch: “De gemeente Lochem is een prachtige gemeente en lijkt erg op de voor mij vertrouwde gemeente Voorst. Beide zijn ook gemeenten in dezelfde regio. Waar ik de lokale belangen voor Lochem net zo standvastig zal verdedigen als ik dat voor Voorst nu doe. Jong raakte ik al gefascineerd door het openbaar bestuur. Pauw en Witteman sloeg ik geen avond over. Tijdens mijn studie, het raadslidmaatschap en later het fractievoorzitterschap wist ik steeds beter welke koers ik wilde varen: verder de politiek in en zo nog meer kunnen betekenen voor de samenleving.

De vraag vanuit Gemeentebelangen Lochem om me kandidaat te stellen als wethouder voor een prachtige gemeente als Lochem greep ik dan ook met beide handen aan. Uiteraard ken ik de gemeente nog niet zo goed als Voorst, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik inwoners, organisaties en ondernemers in mijn nieuwe omgeving snel zal leren kennen. Daarbij ga ik altijd op zoek naar wat ons verbindt.“

Installatie
Naar verwachting wordt Robert Bosch in een aparte raadsvergadering van eind maart of begin april 2021 geïnstalleerd als wethouder als de raad besluit over zijn benoeming.